Radiostyrte biler

Ulike typer av biler.

Tro det eller ei, så finnes det faktisk svært mange ulike typer og modeller av radiostyrte biler. Det er i stor grad fordi de er designet som små biler, så i teorien kan de få de mange av de samme mekanismene som vanlige biler har, bare i mindre skala naturligvis. På denne siden, og på de neste to skal vi se på de ulike typene som finnes. Det er mye interessant å vite om dem.

Buggy er den første vi skal se på, den har et lavt tyngdepunkt og tøffe dekk, noe som gjør dem svært godt tilpasset til offroadbaner med mye hinder. De tilbyr fart og god kontroll også på flat mark, noe som jo også er viktig. De vanligste klassene er 1:8 og 1:10. Dette er skalaene som er på bilene, og de går i både nasjonale og internasjonale konkurranser. Når du snakker om 1:8 buggy så bruker man til vanlig nitro, men på 1:10 så bruker man vanligvis strøm.

Visste du at du kan til og med kjøpe deg en radiostyrt monstertruck. Den kan nok ikke ødelegge like mye saker fremfor seg, men med store hjul og høy bakkeklaring så gjør den massevis av nytte for seg uansett. I hvert fall på tøft terreng, siden det er det den er designet for, men den klarer seg ikke like bra på flat mark om du skal snu eller gjøre lignende bevegelser. Det finnes mange ulike klasser også for monstertrucker med på både 2- og 4-hjulstrekk og med revers, eller uten. Man ser jo her, på de mange likhetene som de har til ekte biler, og det gjør jo det hele langt mer spennende og morro, det får man si.