Radiostyrte biler

Verdensrekord i radiostyrt bil.

Det mange er interesserte i er jo som sagt å vite hva den høyeste hastigheten som man har oppnådd med radiostyrte biler, for det er jo liksom det en kan skryte av å vite når man er med kompisene en dag. Verdensrekorden i følge Guinness lå på 178 kilometer i timen, men den ble satt i 2001, og rekorden ligger i boken fra 2003. Den ble satt av Cliff Lett som jobbet på Associated Electrics.

Lett var en av designerne og utviklerne av den populære RC10 modellen, og han satt rekorden med en svært modifisert RC10L3 tour bil på Irvwindale banen. Den ble satt den 13 januar i 2001. Det betyr at allerede i 2001 så var det visse radiostyrte biler som gikk fortere enn vanlige biler, noe som jo er ganske sykt når man tenker over det. Enda sykere er det når du får vite at rekorden har blitt slått flere ganger etter det, og står nå på 161 miles per hour, eller hele 259 kilometer i timen. Det er en enorm kraft i en så liten sak.

Det er en viss prestisje i å ha en verdensrekord, å ha ditt eget navn, eller et selskaps navn assosiert med en slik rekord, uansett hvor ubetydelig den måtte virke for andre. Det øker rykte til de som er med på et slikt prosjekt, og gjør det slik at økonomien sannsynligvis blir sterkere med investorer som blir interesserte. Så man bør ikke bli overrasket om man i nær fremtid hører om at en rekord for radiostyrte biler har blitt slått igjen.