Radiostyrte biler

Velkommen til RcTeknikk

 

Her på dette nettstedet skal du få lese om radiostyrte biler. Du kommer til å få vite en hel del om denne hobbyen, om de beste merkene, og om de ulike typene av biler som finnes. Du vil bli overrasket over hvor mange som faktisk eksisterer. Så om du er en entusiast, eller bare en som ønsker å vite litt mer om et emne, så les videre, det er noe her for enhver. Visste du for eksempel at en komplett profesjonell touringbil kan koste fra ti tusen kroner og helt opp til tretti tusen kroner. Det er veldig mye penger for en slik aktivitet.

Radiostyrte biler er biler som styres med en kontroll som er koblet via en radiofrekvens. Tidligere så var den koblet via en kabel. De er drevet med batteri eller gass og kan bli kontrollert fra ganske langt ifra. Bilene kan få kraft fra ulike kilder, som blant annet batteri og gass, men også elektrisitet og det har blitt gjort fremskritt slik at også solcellepanel har blitt brukt for å gi dem kraft. Så det er neste slik at om det funker på en ekte bil, så kan de funke på en radiostyrt bil, bare i en langt mindre skala.

Det er en ganske lang historie med radiostyrte biler faktisk. Man skulle jo tro at det er noe som ble populært på 90-tallet kanskje, men det er feil faktisk. Radiostyrte biler ble kommersielt tilgjengelig på 60-tallet, via det italienske selskapet El-Gi. Og deres første modell var en Ferrari, naturligvis! Tenk å eid en sånn en da, det måtte ha vært veldig spesielt. Men etter dette så har det jo bare utviklet seg ende mer og blitt en helt egen liten industri i seg selv. De første britiskproduserte bilene med gass eller nitro som drivstoff kom i salg på de tidlige 70-tallet og rundt på den samme tiden begynte også det amerikanske markedet å vokse. De fleste amerikanske produsentene begynte først med bilbaner, men da bilbaneindustrien begynte å dale, så gikk de fleste over til radiostyrte biler. Det er jo en ganske logisk overgang om man tenker over det. Siden radiostyrte biler gir en langt større frihet enn hva bilbaner gjør. Man må jo følge tidene og hvordan utviklingen går.

Men som sagt, ønsker du å vite mer, så er dette definitivt stedet for deg. Om du bare ønsker mer informasjon slik at du kan vinne på quiz eller imponere dine venner, er også dette stedet for deg, og om du vil bare lære mer og vite hva som skjer med ulike ting i verden, så er dette definitivt stedet for deg. Så egentlig er det bare å si, velkommen inn, les videre og lær litt, så kan du skryte til kompisene.