Radiostyrte biler

Radiostyrte biler kan redde liv!

Radiostyrte- og Crawler biler, de såkalte steinklatrerne, er og forblir alle menns store guttedrøm! Å kunne sette av litt tid til seg selv og de mer maskuline aktiviteter, er en hobby som bare vokser og vokser i RC-miljøene. Kanskje har du en bilbane hjemme hvor du trener på å slå forrige rekord? Det blir stadig mer populært å delta på Cu og dyrke lidenskapen for de små, raske, selvstendige kjøretøyene. Ikke bare er det morsomt, men disse små bilene har også fått en større rolle i samfunnet hvor de i framtiden skal bidra til å redde liv. I et land som Norge hvor du finner tunneler både under havoverflaten og dypt inne i fjellet kan disse små, geniale oppfinnelsene redde både mange redningsfolk og sjåfører i framtiden!

Har deres distrikt en spurv enda?

Har du noengang kjørt i Rogaland distriktet, om ikke rundt hele Norge, husker du sikkert enkelte av de 1000vis av tunnelene? Nå kan du ferdes enda tryggere når du skal oppleve vakre kriker og kroker i Norges land. KVS Technologies har i samarbeid med brannvesenet i Sør-Rogaland tidligere i år testet deres nye helt, nemlig en 6 kilos brannrobot, bedre kjent som “Spurv”. Andre ubemannet kameraroboter som “Troll” skal kunne entre de lengste, bratteste tunnelene og slukke branner som skulle oppstå. Med en videreutviklet brannberedskap tjener alle på større tunnelsikkerhet. Ifølge brann- og redningssjef i Stavanger, Ove Berg, er dette en sak for Storting og regjering. De har allerede en god dialog med ulike nødetater og vegvesenet for bruk av denne smarte teknologien.

Har du latt deg inspirere av oppdagelsene som gir større tunnelsikkerhet i Norge eller kanskje du er medlem av det lokale RC-miljøet? RC-miljløet vokser mer og mer og da spesielt i Trøndelag regionen. De såkalte Rock-Crawler bilene, som på norsk betyr steinklatrer, har funnet veien til mangt et mannshjerte. Frank Robert Hoås og guttegjengen har bygget sin egen bilbane som det tar vel 3 timer å kjøre igjennom. Bygd opp av sand, jord, treverk, med broer, hengebroer, og ulike hindre, får de fylt behovet for lekne utfordringer når de ønsker. På bilenes vei igjennom løypa, er det ikke lov å bruke hendene å hjelpe til, da Crawlerne skal klare å brøyte seg opp bakkene selv.

Revolusjonert teknologi og digitalisering

Er du sulten på mer fart og spenning bør du ta turen til nærmeste RC-klubb. Å arrangere treff hvor man bli bedre kjent med forskjellige mobile leketøy er et must for de tekniske interesserte. Kanskje er også denne interessen for Rock Crawlers, Spurver og radiostyrte biler årsaken til den revolusjonerte teknologien og den økte digitaliseringen i Norge? De er ikke bare leketøy, men seriøse oppfinnelser som både redder liv og skaper spenning. Skal du overraske kjæresten med noe han liker, finner du søte gaver til han hos partyking. Mest sannsynlig har han hørt om helter som Spurv og Troll. Med mindre du skal overraske han med en drone i gave, finner du rimelige overraskelser og ideelle gaver til han her. Kanskje er det flere veier til en manns hjerte enn magen,? Kanskje trenger han å utfordre seg selv og komme på sine egne brilliante oppdagelser som kan redde verden?