Ymse

Radiostyrt moro

Forskjellen mellom gutt og mann kan noen ganger måles i prisen på leketøyet de har. Det kan ikke skjules at menn som regel putter mer inn i en bil enn hva kvinner gjør. Slik er det fortsatt, også i den radiostyrte verden. Nytt og spennende og mer enn lek og moro?

Hva er RC?

RC er Radio Control. Altså radiostyrt. Det kan være bil, truck, fly, helikopter og de siste på markedet, drone. I disse klubbene og miljøene er det ikke mange jenter å finne. Kanskje er droner det som vil øke jentenes interesse? Radiostyrte hobby fremkomstmidler er ofte batteridrevne, men bruke også andre drivstoff som ethanol og bensin. Hastigheter øker i tråd med kunnskap og trening. For å skape de beste overflater for kjøring er stein fra Byggmaker løsningen. Gode flater, enten det er oppover eller nedoverbakker er viktig for fart og stabilitet på veien.

Det finnes mer enn 8 såkalte radiostyrte biler. De kommer i ulike størrelser som alle kan modereres, men alle styres på samme med en eller to servoer.

Hva er fremtiden for radiostyrte fremkomstmidler?

Radiostyrte biler, lastebiler, fly og helikopter har allerede eksistert en stund. De har vært populære gaver for gutter og menn i tiår. Noen lever allerede godt med RC hobbyen. De planlegger fortsatt utvikling av seg selv og de radiostyrte fremkomstmidlene. Adrian er bare en av flere som er dyktig med radiostyrt bil og kan leve av dette. Lidenskap, og blodig alvor kjennetegnes deltakerne rundt i verden. Men hva med alle hobby entusiastene som drives av nyheter? Hva er det siste radiostyrte til markedet?

Mange anser droner for det siste innen radiostyrte “leketøy”. Droner er blitt veldig utsøkte og av høy kvalitet. Droner kan som andre radiostyrte fremkomstmidler komme i ulik kvalitet og med ulike funksjoner. Både politi og det militære har tatt i bruk droner i sitt arbeid. Dronefly brukes til overvåking av luftrommet hos fiender uten fare for piloters liv. Funksjoner det er tanker om er for krigføring, søk etter sakna personer, dropp for medisin og forsyninger til vanskelige tilkomst-steder som jungelen, og andre omrder.  Bruksområder med infrarødt kamera er allerede godt testet ut og vanlig i bruk.Neste artikkel