Radiostyrte biler

Hva du bør tenke på før du skaffer deg RC maskin

Så du vurderer å skaffe deg noe radiostyrt. Foran deg har du da mange valg: bil, helikopter, fly, drone… ja, til og med gravemaskin! Du har sikkert en anelse om hva du ser etter, det denne artikkelen skal hjelpe med er å velge omtrent riktig produkt til den prisen som er mest verdt det for deg.

Jeg kan fortelle deg med en gang at hvis du er på utkikk etter bursdagsgave til 5-åringen, så er det nok ikke sjakktrekk å gå til innkjøp av en radiostyrt monstertruck til nærmere 6000 kroner. Det er stor sannsynlighet for at denne ikke overlever veldig lenge. Jeg ville da heller anbefalt en billigere lekebutikkvariant. Om barnet er rundt 10-13, er det heller ikke det beste å slå til med noe splitter nytt. Da er det bedre å kanskje skaffe noe nytt og se om interessen forblir, eller om det blir ødelagt eller glemt bort med en gang sjarmen glipper.

Dette gjelder kanskje ikke om barnet allerede viser sterk interesse og har eid maskiner før. Om interessen varer over et år, vil jeg si det er trygt å bare kjøre på. Eller, den 6000 kroners monstertrucken kan kanskje vente noen år til, centum, men en litt finere bil som kanskje tåler litt mer enn den du får på salg på lekebutikken hadde nok vært et godt valg. Har personen vist interesse over flere år og du er sikker på at de kommer til å fortsette med det, så er egentlig bare din egen satte prisklasse grensen å gå etter.

Om du skal kjøpe til deg selv, har interessen og har bestemt deg for å skaffe noe nytt, eller kanskje kjøpe en RC maskin for første gang, er det noen punkter du burde vurdere: Hva slags terreng skal du kjøre på, skal den brukes kun innendørs eller burde den takle bruk utendørs og hvor mye krefter trenger du egentlig? Skal det brukes utendørs er nok ikke radiostyrt sportsbil det beste valget, og skal det brukes innendørs bør du kanskje revurdere det helikopteret. Båten er heller ikke sånn veldig morsom i badekaret.

Så nå som du sikkert har litt taket på hvilken prisklasse og kvalitet du skal gå for, bør du tenke på hva slags maskin du burde gå for med tanke på hvor du bor. Hvor vil du bruke maskinen, i lufta, på gulvet, på bakken eller i vann? Hvilke muligheter finnes nær deg? Jeg ville for eksempel ikke anbefalt å bruke en radiostyrt båt på havet med store bølger, og heller ikke fly eller helikopter om du bort steder med stadig sterke vindkast. Det er aldri gøy å bare kunne bruke maskinen annenhver uke fordi været ikke tillater annet.

Nå bør du ha ganske godt grep om hva slags RC maskin du vil ha. Jeg kan ikke fortelle deg hva du skal og ikke skal gjøre, men jeg håper dette har hjulpet deg litt på veien til det første steget inn i RC verdenen.