Radiostyrte biler

Se her alle lekne!

Som verdens eldste aktør innen spill har japanske Nintendo underholdt lekne mennesker med det lille ekstra siden året 1889. Alt begynte med de populære Hanafuda-spillkortene hvilket var starten på det store spillselskapet vi alle kjenner så godt. Nesten et århundre senere, på 1970-tallet, med en ny generasjon fikk verden gleden av den aller første spillmaskinen. Fra å kunne skyte ned leirduer med en laserpistol ble det første bærbare LCD-spillet, GAME AND WATCH med mikroprosessor lansert i 1980! Allerede to år tidligere så den første arkademaskinen dagens lys og videre kunne vi iaktta arkadespill som Mario og bestselgende Donkey Kong! Den såkalte “Family Computer” ble lansert i USA to år etter Japan. Excitebike, Super Mario Bros, Metroid, The Legend of Zelda og Punch-Out regjerte i alle barns hverdag. Spesielt Brødrene Mario og Luigi fikk mye av spotlighten og er fremdeles en stor favoritt blant alle spillere. Nintendo slutter ikke og overraske det lekne markedet med nyskapende spillkonsoller og spill for alle aldersgrupper.

Bygg ditt eget tilbehør med Nintendo Lab!

Hybridkonsollen Nintendo Switch, verdens første stasjonære og håndholdte konsoll kom i 2016, og i april 2018 tar produsenten konseptet et hakk videre med Nintendo Labo. Den nye produktserien vil komme på rundt 500 norske kroner hvor du kan bygge tilbehøret ut av flate pappmønstre som blant annet et hus, radiostyrte biler, fiskestang og et Robot Kit som kommer med en robotdrakt. Plasser Switch konsollen og joy-cons i pappdingsene og dra på blant annet fisketur eller spill på et ekte piano. Software vil selvfølgelig følge med pakken og for å sette ditt eget personlige preg på et morsomt tilbehør kommer det en tilleggspakke med klistremerker, fargestifter og farget tape. Opplev den nyere generasjonens dingser og ta leken til et helt nytt nivå. Hittil er Switch den raskest selgende konsollen noensinne og har hittil solgt totalt 10 millioner eksemplarer siden lanseringen. Mye av suksessen kommer av egne titler til konsollen som Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey og Mario Cart 8 Deluxe. Den interne lagringsplassen vil ligge på 32 GB frem til neste år da markedet venter på en dobbel økning på plassmengde (64 GB).

Lykkelig av å utfordre oss selv!

Sammenlignet med våre besteforeldre eller foreldre er det ikke en forventning lengre at man skal vokse opp etter man har fått sin første dress og blitt konfirmert. Selv om enkelte mennesker henger litt igjen i forbindelse med den gamle måten å tenke på er det ikke lengre møbler vi nødvendigvis investerer i når vi har rundet konfirmasjonsalder. Skillet mellom barn og voksne viskes sakte men sikkert ut, og vi glir sakte men sikkert over i en tilværelse hvor vi ønsker være bevisste over barnet i oss. Lego gir for eksempel de voksne muligheten til å bygge selv de mest avanserte leketøy av barnas byggeklosser. Å fortsette leken, utforske og utfordre seg selv har vist at gjør oss lykkeligere. Kan det være en innflytelse på en høyere levealder? Takket være et godt utbygd trådløst nettverk spiller vi mye nettspill, og vi spiller mer nettspill sammenlignet med data- og tv-spill. Mange lever også av den populære interessen og deltar i konkurranser i den såkalte e-sporten (elektronisk sport).