Radiostyrte biler

Sport å kjøre racerbil!

Interessen for bil og motor som mer enn bare en redskap for ta deg fra A til B har eksistert like lenge som kjøretøyene selv. Det er noe med lydene, luktene, farten og alle timene med trening, finpussing av mekanikk og konkurranseånden som griper en. Kanskje den beste måten å illustrere nordmenn interesse for motor er den organiske veksten til festivalen Gatebil. Fra sin spede begynnelse da Rudskogen var et helt nytt anlegg i 1993, til å bli en av verdens største arrangementer av sitt slag, har festivalen først og fremst blitt drevet frem av ildsjeler og entusiaster som så at hobbyen kunne engasjere flere enn kompisgjengen. I begynnelsen var det et éndagsarrangement som tillot gatebiler å kjøre på bane, over flere tiår har det blitt utvidet til en fullverdig festival hvor besøkende kommer langveisfra med campingbil og busser for å sove over. Hundretusener av besøkende har deltatt siden oppstarten.

Granada – jada! Ja det e kje nåke Lada

I begynnelsen var det stort sett entusiaster som tok med bil med med senkefjører og trimpotte, men etterhvert som arrangementet vokste, gjorde deltagernes ambisjoner det samme. Et vanvittig antall hestekrefter har blitt pakket inn i helt ordinære biler, og rekorden til dags dato er en Granada med hele 2000 hestekrefter, bygget av Magnor Mydland fra Moi. Men det premieres ikke bare for hestekrefter. Også breisladding og styling av bilene er det en beinhard kamp om å bli premiert for, og deltagere har etterhvert kommet fra hele verden med forskjellige varianter av modeller som har blitt stylet om til det ugjenkjennelige. I 2005 kom magasinet Gatebil ut som et eget forum for bilinteresserte over hele landet, og foruten de ansatte er det hvert år flere hundre frivillige med på å gjøre festivalen til et midtpunkt for motorinteresserte. Arrangementet er planlagt i år i juli, og det er garantert at alle deltagerne også ser frem til VM i 2019. Har du alltid hatt en skapinteresse for bil og motor, men uten å helt vite hvor den hører hjemme? Velkommen til Gatebil!

Full festivalfølelse og mye moro

Gatebil har altså utviklet seg over mange år fra et rent racingarrangement til å bli en festival, hvor det både er konserter, underholdning og kåringer som ikke direkte har med bilene å gjøre, som for eksempel Årets Gatebabe. Deltagere finner på de merkeligste ting for overnatting, transport og underholdning underveis, og bare å suge inn stemningen er en opplevelse i seg selv. På nettsidene deres på gatebil.no kan du lese mer om hvordan du kan prøvekjøre din egen bil på profesjonell bane, samt selvfølgelig all praktisk informasjon om arrangementet. På kvelden er det aftertrack med øl, pizza, fest og moro, og DJen holder det gående helt frem til 01:30. Style opp bilen og få beundrende blikk fra andre entusiaster, ta på kule adidas sko og gjør deg klar for arrangementet som handler om én ting – entusiasme. I sommersesongen arrangeres det flere festivaler både i Norge og Sverige, så du er garantert med å få med deg én av dem. Eller kanskje alle?